YOUR STORY IS OUR ADVENTURE

WAT DOET MOOJ MEDIA?

Naast het creëren van verhalen, bedenk

ik graag totaalconcepten. Als projectleider maak ik boeken,

tijdschriften, websites, video- en

multimedia-producties met een team van enthousiaste avonturiers. Ga je mee op avontuur? Kijk gerust eerst naar mijn eerdere werk.

Leren van Theo Maassen en zijn gasten in podcast ‘Ervaring voor Beginners’

Ooit vond ik hem irritant, Theo Maassen. Ik dacht dat hij pedant was en kon niets met zijn cabaretvoorstellingen. Wat een aannames! Want o, wat kan hij goed luisteren! Al eerder zocht de cabaretier op tv naar de kern van bekende Nederlanders in 24 uur met … Waar de camera toen nog alles vastlegde, is in zijn nieuwe podcast Ervaring voor Beginners alleen de microfoon en een eierwekker getuige. Dat levert prachtige gesprekken op.


WIE IS MONIQUE | MOOJ MEDIA?

Ik heb een

passie voor verhalen en neem een lezer, luisteraar of

kijker graag mee naar een andere wereld. Vertrekpunt is mijn eigen fantasie of jouw verhaal. Ik luister en

maak een vertaling.


AFSPRAAK MAKEN?

monique@mooj-media.nl / 06-

42523015

Het maakproces

Zestig minuten lang (ergo, de eierwekker) spreekt Theo voor zijn podcast met verschillende artiesten en kunstenaars over de ‘kunst van het maken’. En elk gesprek is een parel. Theo geeft de ruimte aan de ander. Hij luistert. Bevraagt. Is nieuwsgierig. Maar laat zichzelf ook zien als het gesprek erom vraagt. Juist daarom heb ik als luisteraar het idee dat ik in de intimiteit stap van een keukentafelgesprek; een gesprek tussen twee vrienden die oprecht willen weten hoe dat nu eigenlijk werkt, dat maakproces.

Durf te maken

Mijn favorieten tot nu toe: stand-up filosoof Laura van Dolron, omdat het stimulerend is hoe ze iets durft te maken dat alleen voor dat ene moment bestemd is. En het dan gewoon lekker weg te gooien. Adelheid Roosen omdat ze zo fijn non-conformistisch is en ik haar ondertussen een heel warm mens vind. O ja, het gesprek met cabaretier en kunstenaar Jeroen van Merwijk was ook zo heerlijk eerlijk. En die van afgelopen vrijdag met filmregisseur Dana Nechushtan …

Zei ik favorieten? Eigenlijk niet dus. Elk gesprek heeft een andere kleur, een andere sfeer. En elke gesprekspartner biedt een ander inzicht. Maar het gaat in alle gevallen om een goed gesprek. Dus als je het nog niet hebt gedaan: luister ze allemaal!

SAMEN ZOEKEN
Heb jij ook een visie op creativiteit? En heeft Theo je nog niet gebeld? Het toeval wil dat ik zelf voor het lectoraat van Fontys Academy for Creative Industries bezig ben met een onderzoek rondom creativiteit en verstilling. Deze zoektocht wil ik vastleggen. In een podcast. Na een periode van koudwatervrees, ga ik nu echt beginnen. Wil jij het gesprek met me aangaan? Mail me!

Ook interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website is eigendom van MooJ Media Blossem PIN | Ontwikkeld door Blossom Themes. Mogelijk gemaakt door WordPress.