YOUR STORY IS OUR ADVENTURE

WAT DOET MOOJ MEDIA?

Naast het creëren van verhalen, bedenk

ik graag totaalconcepten. Als projectleider maak ik boeken,

tijdschriften, websites, video- en

multimedia-producties met een team van enthousiaste avonturiers. Ga je mee op avontuur? Kijk gerust eerst naar mijn eerdere werk.

Durf te dromen en dan ook doen :-)

Ik ben een dromer. Bedenk allerlei mooie plannen, maar  voer 99 van de 100 plannen niet uit. Dat ik ook een doener ben, doet daar niets aan af. Zodra ik voor mezelf aan de slag ga, met een mooi concept of een fijn verhaalidee, blijft het vaak steken bij het idee. Mag ik echter voor een opdrachtgever een nieuw concept bedenken, aan een boekenserie werken of een boek schrijven? Dan start ik met dromen, maar ga erna direct aan de slag. Hard werken om de gestelde deadline te bereiken. Want dromen moet je waarmaken.Als kind droomde ik van een bestaan als schrijver. En iets later kwamen daar actrice, zangeres, journalist, missionaris, filmregisseur en documentairemaker bij.


WIE IS MONIQUE | MOOJ MEDIA?

Ik heb een

passie voor verhalen en neem een lezer, luisteraar of

kijker graag mee naar een andere wereld. Vertrekpunt is mijn eigen fantasie of jouw verhaal. Ik luister en

maak een vertaling.


AFSPRAAK MAKEN?

monique@mooj-media.nl / 06-

42523015

Op het eerste gezicht lijkt het alsof ik geen keuzes kan maken, maar als je goed kijkt naar mijn droomberoepen hebben ze allemaal 1 ding gemeen, namelijk het overbrengen van een verhaal. Van een boodschap.

Verhalen maken is een tweede natuur voor mij. Als kind verzon ik avonturen tijdens regenachtige dagen op de Vlaamse camping waar we onze zomerdagen sleten. De tekeningen deed ik er ook bij. Tijdens logeerpartijtjes mocht ik verhalen verzinnen voor mijn nichtjes en als we buiten speelden verzonnen we de gekste verhaallijnen voor onze personages uit Charlie’s Angels. Tijdens mijn studie Journalistiek werden de verhalen serieus en waarheidsgetrouw (of zo waarheidsgetrouw mogelijk). Tot mijn geluk kreeg ik de kans om met schrijven mijn geld te verdienen, eerst als redacteur en hoofdredacteur van tijdschriften en later als projectleider van een uitgeverij; een droom die werkelijkheid werd.

Maar toch … een journalistiek verhaal maken of als projectleider werken aan mooie boekenseries, is iets anders dan het zelf schrijven van een boek. Dus bleef ik schrijven, maar elk boek stokte bij het eerste hoofdstuk. Ik had immers geen deadline.
Geen stok achter de deur. Tot ik vorig jaar de kans kreeg om een samenleesboek te schrijven

voor jonge kinderen. Met een harde deadline, bleek ik de eindstreep wel ineens te kunnen halen.  Inmiddels ligt boek 2, Enter de gamezone (als je durft), ook in de winkel en ben ik bezig met boek 3.

Het afgelopen jaar zijn heel wat verschuivingen geweest in mijn carrière. Dat krijg je als je om nieuwe uitdagingen vraagt :-).  

Naast mijn werk als projectleider en schrijver, sta ik voortaan voor de klas als hogeschooldocent. En die rol zit me als gegoten. Waar ik vroeger al rode vlekken in mijn nek kreeg bij het idee voor een groep te moeten staan, geniet ik nu volkomen van de interactie met de klas. Gaat er iets mis? Dan improviseer ik. Natuurlijk heb ik als docent nog veel te leren, maar van uitdagingen ga ik juist gloeien. Dan kan ik me ergens in vastbijten.

Het lesgeven bevalt me zo goed dat ik mijn werkzaamheden als projectleider ga loslaten. Ik maak nog één prachtig project af, zodat ook anderen de kans krijgen om te groeien, en vanaf 2018 focus ik me op mijn werk als docent én schrijver. Met voor MooJ-media wederom nieuwe doelen: (non-)fictie schrijven voor meer uitgeverijen, meewerken aan nieuwe concepten en workshops, plus trainingen en/of lezingen geven. Ik ben en blijf immers die dromer.

Ook interessant

5 Reacties

Wendy Hartgers-Schenkels

Wat een mooie persoonlijke blog Monique! Geweldig om terug te lezen over ons gezamenlijk verleden hierin. En wat heb je toch al veel bereikt he in je leven.

Dank je, Wen. We hebben ook wel heel veel mooie dingen samen meegemaakt. Ik koester al die momenten boordevol fantasie, want ja: we dronken natuurlijk sloten van dat niet nader te noemen drankje ;-). Ik merk steeds meer dat alle stappen die ik heb gezet, hebben geleid tot waar ik nu ben. En daarmee voel ik me gezegend. Alles komt samen (en dat voel ik ook heel erg bij jouw stappen). xx

Wauw Monique! Knap! En herken zoveel in wat jij schrijft!! xxx

Dank je, Hermina. Jij bent inmiddels ook wel een doener

🙂

[…] voor vertrek kreeg ik een mooie opdracht van Uitgeverij Zwijsen die goed bij mijn doelen paste: schrijf een boek over digitale geletterdheid. Ik koos voor het onderwerp computational […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website is eigendom van MooJ Media Blossem PIN | Ontwikkeld door Blossom Themes. Mogelijk gemaakt door WordPress.