YOUR STORY IS OUR ADVENTURE

Schrijven van (non-)fictie

Code Wifi

Schrijf een boek over digitale geletterdheid, zo luidde de opdracht van Uitgeverij Zwijsen. Ik koos voor het onderwerp computational thinking, maar besloot al snel dat dit boek niet sec over computers zou gaan. Code Wifi is een detective waarbij kinderen computers gebruiken om twee vluchtelingenkinderen te helpen.

Doelgroep: kinderen vanaf circa 9 jaar.

Enter de Game Zone (als je durft)

Kinderen die moeite hebben met lezen, hebben vaak wel interesse voor non-fictie. Daarom heeft uitgeverij Zwijsen een speciale serie boeken uitgebracht: Zoeklicht Dyslexie Informatief. Ik mocht de projectleiding doen, maar ik mocht ook een van de boeken schrijven! Over een onderwerp waar ik me graag mee bezig hou: gamen. In Enter de game zone (als je durft) leren kinderen alles over verschillende soorten games, de geschiedenis van games, maar ook over verslaving en alle stofjes die vrijkomen in je hersenen tijdens het gamen.

Doelgroep: kinderen vanaf circa 9 jaar. #makkelijklezen

Een gat in de zee?

Een gat in de zee?

Voor uitgeverij Zwijsen schreef ik het samenleesboekje Een gat in de zee? Dit boek heeft als thema water. Saar en Kai gaan op avontuur naar het zwemparadijs, naar de zee, doen mee aan een wedstrijd, leren over de stormvloedkering, maar dan … is er een echte storm! Als dat maar goed gaat!

Doelgroep: kleuters en ervaren lezers.

Sprookjesboom Magazine

sprookjesboom-magazine1
Sprookjesboom Magazine

Voor Sprookjesboom Magazine van de Efteling maak ik in opdracht van Blink Uitgevers het overkoepelende conceptverhaal en een deel van de content. Puzzels rondom mini-avonturen en korte rijmpjes. Kijk hier voor een korte impressie van het blad. Ik werkte mee aan Sprookjesboom 1 t/m 4.

Doelgroep: kleuters. Sprookjesboom Magazine verschijnt als extra bij Bobo.

Delicia’s Droom

delicia_droom_1
Foto’s: Sena

Voor een fabrikant in chocoladeproducten, schreef ik het verhaal bij het jubileumboek Delicia’s Droom. Delicia gaat op reis en ontdekt een wereld met ijverige mieren en andere dieren die het geheim van chocolade ontdekken. Samen met de dieren werkt ze hard aan haar toekomst.

delicias-droom2

Dit pop-up sprookjesboek kwam tot stand door een nauwe samenwerking met illustrator en vormgevers Elsa Zijlmans en Yvonne Keurentjes van Sena Ontwerpers.

Oma’s Dromenvanger

Voor de verhalenbundel Heksen, trollen en glazen bollen schreef ik het verhaal Oma’s Dromenvanger. In deze bundel van Uitgeverij Gottmer staan verhalen van beginnende auteurs die meededen aan een schrijfwedstrijd. Oma’s dromenvanger was een van de verhalen die geselecteerd werden.