YOUR STORY IS OUR ADVENTURE

(Hoofd)redactie tijdschriften

Jeugdjournaal magazine

Van 2009 t/m 2011 was ik hoofdredacteur van Jeugdjournaal Magazine. Ik werkte daarvoor tot in de late uurtjes samen met een vaste redacteur (en superlieve collega!). Samen bepaalden we – in samenspraak met de redactie van Het Jeugdjournaal, elke maand wat de hoofdonderwerpen van het blad zouden worden. Dat het Jeugdjournaal Magazine er kwam, was geen vanzelfsprekendheid.  Vanwege de samenwerking met een publieke omroep, boog het Commissariaat van de Media zich over de kwestie. Gelukkig kregen we toestemming om het te maken. De kwaliteit werd niet alleen geborgd door onze eigen journalistieke achtergrond, maar ook doordat we het blad maakten met een grote groep getalenteerde journalisten en fotografen. Een van de tofste bladen waaraan ik heb mogen werken.


Inkie teken- en tijdschrift

INKIE is een van de projecten die ik heb gedaan voor Uitgeverij Zwijsen waar ik trots op ben. Ik stond als hoofdredacteur aan de wieg van dit eerste ‘interactieve’ blad voor meisjes van 7 tot 10 jaar. Behalve een tijdschrift, is er een app, een boek en een INKIE (meer dan) stripboek en kleurboek. Bovendien was INKIE een heuse blogger. In deze clip kun je een kijkje nemen in het tijdschrift.


Roetsj & Dolfje Weerwolfje Magazine

Voor de tijdschriften Dolfje Weerwolfje en Roetsj (ook Uitgeverij Zwijsen) heb ik zowel als redacteur als projectredacteur gewerkt. Voor deze bladen hield ik me bezig met het basisconcept, de realisatie en het bewaken van de grote lijn. Daarnaast bedacht ik voor het Dolfje Weerwolfje tijdschrift elke maand met veel plezier de tekst bij het fantasiedier in OZDM.


Taptoe & National Geographic Junior

Van 2006-2008 werkte ik bij Uitgeverij Malmberg als hoofdredacteur voor National Geographic Junior. Taken: concept en realisatie, vertaling artikelen, samenwerking met diverse partners, contact met internationale partnertijdschriften en hoofdkantoor National Geographic in Washington. In 2015-2016 ben ik in opdracht van Blink Media voor even teruggekeerd om de creatieve eindredactie te verzorgen van dit mooie blad en zijn jongere broertje Taptoe.