YOUR STORY IS OUR ADVENTURE

Digital storytelling & online interactie

Helping Hand platform

Voor mijn Master in Media Innovation ontwierp ik een online platform dat door middel van storytelling vluchtelingen en mensen die willen helpen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengt. Het afstudeerproject resulteerde in een onderzoek en prototype. Momenteel werk ik aan uitvoering van het concept. Ge├»nteresseerden kunnen contact met me opnemen via monique@mooj-media.nl


De grote Schrijfwedstrijd

De Grote Schrijfwedstrijd was een schrijfwedstrijd voor kinderen op de basisschool die werd georganiseerd door De Schoolschrijver in samenwerking met Uitgeverij Zwijsen. Abdelkader Benali speelde Appie de detective die op zoek ging naar de geheimen van kinderboekenschrijvers. Rian Vissers tekende voor de digibordlessen. Ik deed de projectredactie voor de website en de lesbrieven.


Zwijsenouders.nl

Zwijsenouders.nl was een website met informatie voor ouders over de ontwikkeling van hun kind tijdens de basisschoolperiode. Tijdens mijn werk als projectredacteur was ik verantwoordelijk voor de strategie van het merk en samen met de webredacteur bouwde ik de online wereld van Zwijnenouders verder uit tot een succesvol Social Media Merk, waarbij het aantal volgers op Twitter steeg tot meer dan 10.000. De  Focus was Twitter en Facebook. Op Twitter waren de vragenuurtjes erg populair. Hier kwamen ook leerkrachten op af.


Inkie app

Het tijdschrift INKIE kreeg een app waarmee kinderen Inkie zelf konden aankleden. De app was bedoeld als marketingtool. Samen met de marketeer en redacteur bedacht ik het concept en de content.


Content management

Voordat National Geographic Junior een eigen webredactie kreeg was ik verantwoordelijk voor de content van de website. Daarbij zorgde ik voor de inhoud van de artikelen en de links naar video-materiaal.