Daar is hij dan: mijn nieuwe boek Enter de gamezone (als je durft). Negen maanden nadat ik de opdracht kreeg om het boek te maken, ligt het in de winkel. De draagtijd is dus nagenoeg dezelfde als bij het maken van een baby. Geen wonder dat het voelt alsof ik mijn eigen baby de wereld in stuur. Loslaten is een groot goed.

Natuurlijk ben ik trots op het hele boek dat over veel aspecten van gamen gaat. Maar mijn favoriete spread is toch die over de stofjes die vrijkomen tijdens het gamen. Hun namen heb ik namelijk gemakshalve afgekort  (want het is een boek voor kinderen die moeite hebben met lezen). Een van de stofjes is adrenaline en kreeg de naam Ad.
Dat mijn vader zo heette was toeval. Maar toen de stofjes tot leven kwamen door de illustraties  van Johan Klungel, kreeg de tekening van Ad voor mij wel een heel bijzondere lading. Als fanatieke coach moedigt hij een poppetje aan dat wegrent. En prompt zie ik voortaan steeds als ik naar dit plaatje kijk mijn overleden vader die mij aanmoedigt om vooral zo door te gaan. Dat ik in dat geval een rood rond bolletje ben, neem ik dus maar voor lief.

Nieuwsgierig naar het boek? Ren naar de winkel!