Vertrouwelijk

Een paar maanden geleden ontving ik een bijzondere envelop van Uitgeverij Zwijsen. Vertrouwelijk stond erop. In de envelop zat een manuscript. Onder geen beding mocht de inhoud bekend worden bij derden. Want de film Frozen II van Disney – waarvan een boekbewerking in de envelop zat – zou pas in november uitkomen. Ik kan gelukkig goed geheimen bewaren. Dus hield ik mijn mond dicht. Ondertussen werkte ik afgelopen zomer in het geheim aan de hertaling van het boek over de film.

Wachtwoorden

Omdat de Amerikaanse auteur nog volop aan het schrijven was, betekende dat werken aan diverse herzieningen. De schetsen – en later de illustraties – die ik digitaal ontving, werden versleuteld met een wachtwoord en ook mijn vertaling kreeg een speciale code. Zo pingpongden de redactie en ik stiekem op en neer. 

Tadaa!

Vorige week viel het resultaat van het harde werk op mijn deurmat. Waar ik normaal gesproken dit heuglijk feit meteen deel via Social Media, moest ik nog steeds mijn mond dicht houden. Pas vanaf 20 november – vandaag dus! – mag ik het wereldkundig maken: De serie Makkelijk lezen met Disney van Uitgeverij Zwijsen heeft er weer een nieuw boek bij: Frozen 2. En ik mocht het vertalen!

Bestellen kan hier!

Dat moet gevierd worden met … een bezoekje aan de film?