Waaaaaah! Dat ging er vanmiddag door me heen ik me toen ik in CODA tijdens het Kinderboekenweekfeest het Apeldoorns Uiltje kreeg uitgereikt door scholier Matthijs Rutting en CODA-directeur Carin Reinders. Wat een opsteker dat schoolkinderen in Apeldoorn tijdens de Nederlandse Kinderjury het vaakst hebben gestemd op mijn boek Enter de Game Zone (als je durft). Deze kinderen durfden het dus aan :-).

Ik gaf tijdens het Kinderboekenweekfeest een workshop: Verborgen Verhalen. Zo leuk om te zien welke verhalen kinderen te voorschijn toverden bij de foto’s die ik had meegenomen. Dat ze als ze even vastzaten, met een paar vragen van mij weer op dreef raakten. Dat sommige kinderen net als ik vroeger niet konden stoppen met schrijven. En dat kinderen die eigenlijk de drempel niet over durfden, na een trigger van mij toch ook kwamen meedoen.

En ook fijn om van mijn doelgroep te horen dat er een run in de klas was op mijn boek. Dat kinderen ook echt de quiz deden om te zien of ze verslaafd waren en met de uitslag naar de juf of meester gingen, en dat ze het een interessant maar vooral ook leuk boek vonden om te lezen.

Ik blijf het zeggen: ik ben trots op alle boeken in de serie Zoeklicht Dyslexie Informatief. De doelgroep betrekken bij de ontwikkeling van je product, werkt! Mooi om te nu ook te merken dat meer kinderen enthousiast zijn over de boeken. Ook degenen die niet dyslectisch zijn. Een echte inclusieve serie dus.