Nog een weekje en dan mag ik een workshop gaan geven tijdens het Kinderboekenweek-feest bij CODA in Apeldoorn. Het programma is zo tof!

In mijn workshop neem ik de kinderen mee naar de grens tussen echt en niet-echt, een plek waar ik zelf heel graag vertoef. Ofwel: de grens tussen fictie en non-fictie. Wat zien zij als ze om zich heen kijken? Een huis, een man, een kat? Of zien ze de spoken die in het huis leven, de avonturen die de man beleeft, een verliefde kat? Verhalen liggen voor het oprapen als je goed om je heen kijkt en luistert. Maar ook als je naar beelden kijkt. Welk verhaal zit er in foto’s verborgen? Van de foto hiernaast slaat mijn fantasie bijvoorbeeld meteen op hol.  Tijdens mijn workshop leren kinderen hoe ze een hele wereld kunt creëren aan de hand van één foto. Na afloop van de workshop krijgen ze natuurlijk de foto én hun eigen verhaal mee.

Naast mijn workshop zijn er nog veel meer dingen te doen in CODA.  Collega’s Reggie Naus, Angelique van Dam en Hélène Jorna zijn er ook. En ik hoop zelf nog een kijkje te kunnen nemen bij de VR workshops en een dansje mee te kunnen doen. Hopelijk zie ik je 6 oktober in Apeldoorn!